Een dag in de club
Training voor de jongsten
De jongeren van 6 tot 12 jaar trainen apart van de volwassenen. Omdat er binnen deze groep grote verschillen in ontwikkeling zijn, traint men er in kleinere leeftijdsgroepjes onder begeleiding van de Shihan en verschillende vaste jeugdtrainers. Binnen deze leeftijdsgroepjes, trainen alle graden door elkaar.
Hoewel we met open deuren trainen, vragen we aan de ouders om tijdens de training de dojo te verlaten. Zo kunnen de jongeren zich volledig concentreren op hun krijgskunst.
Etiquette vormt een belangrijk onderdeel in de krijgskunst. Daarom besteden de lesgevers tijdens de jeugdtrainingen hier aandacht aan.
Vanaf 12
Tot...
Vanaf 12 jaar kan je meetrainen met de volwassenen groep. Deze training duurt twee uur.
In de eerste helft focussen we ons op opwarming en conditie. Vervolgens op rol- en valtechnieken. We sluiten het eerste deel van de training af met het oefenen van enkele kata's (stijloefeningen) en variaties hierop.
De jongste leden kunnen ervoor kiezen om enkel het eerste deel van de training te volgen. Na de pauze wordt er dieper ingegaan op meer complexe technieken.
Regelmatig wordt er ook geoefend met een aantal wapens (Jo - Hambo - Tambo - Bokken - Tanto).
Tot ...
Je gordel
De kleur van je gordel geeft aan welke technieken je beheerst. Kort door de bocht start je met wit en eindig je met paars, maar daar gaat heel wat oefening aan vooraf.
Een keer per maand trainen de volwassenen specifiek voor het behalen van een nieuwe gordel. Er worden twee keer per jaar examens georganiseerd.
De jongsten oefenen al spelend. Zij krijgen ook sneller kleine proeven waarmee ze een streepje op hun gordel kunnen behalen.
Competitie?
KoKoDo Jujutsu is een niet-competitieve krijgskunst.
De focus ligt volledig op zelfverdediging. Daarom worden er geen wedstrijden georganiseerd.
Stages
Naast de wekelijkse trainingen zijn er ook regelmatig stages. Deze kunnen doorgaan binnen onze eigen club of bij andere, KoKoDo clubs. Zowel in binnenland als buitenland.
De invulling (tijdstip, duurtijd, inhoud, doelpubliek) kan van stage tot stage verschillen.
De bedoeling van een stage is in contact te komen met andere jujutsukas van buiten de club om zo je technieken te verfijnen.
Naast de mat
Het feestcomite organiseert jaarlijks meerdere activiteiten om elkaar en de familie beter te leren kennen. Een BBQ, clubweekend, laser-shooten zijn maar enkele voorbeelden.